maanantai 28. kesäkuuta 2010

Ruusuvettä

Pihassa kasvaa iso ruusupensas, taitaa olla tuota tavanomaista kurtturuusua, ruusunmarjan kiulukoita siihen ainakin syksyllä tulee. Ruusun terälehdethän ovat syötäviä, joten niitä on tullut käytettyä kakun koristeena orvokkien ohessa. Päätin tänä kesänä kokeilla myös ruusuveden keittämistä. Keräsin ehkä noin litran verran ruusun terälehtiä ja kaadoin niiden päälle kattilaan vettä sen verran, että ne peittyivät. Keittelin 10 minuuttia ja annoin keitoksen levätä jääkaapissa yön yli. Aamulla siivilöinti ja purkitus. Tätä olen nyt sitten jaellut luonnonkosmetiikkana kavereille. Hyvin toimii kasvovetenä eikä värjää naamaa vaaleanpunaiseksi, kuten aluksi epäilin. Elintarvikekäyttöönkin aine sopii, täytynee tutkia ohjeita ja kehittää jotain. Aine on paras säilyttää jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti