torstai 1. heinäkuuta 2010

Lehtikaalipiirakkaa

Kasvimaaltani ei ole tähän asti juuri kaaleja löytynyt. Parsakaalin taimia olen etsinyt epätoivoisesti jo kolmena keväänä peräkkäin, onnistumatta. Tänä kesänä löysin kuitenkin komeita liilansävyisiä lehtikaaleja ja kylvin kyssäkaalia. Lehtikaalit ovat jo kuukaudessa ehtineet niin komeiksi, että alimpia lehtiä voi rauhassa kerätä. Kaalista syntyi piirakka, jonka pohjaan tuli:
  • 2,5 dl grahamjauhoa
  • 75 g pehmeää voita
  • 1 dl kermaviiliä
  • 1/2 tl suolaa
Sekoita suola jauhoihin ja jauhoseos voin kanssa. Lisää kermaviili. Voitele piirakkavuoka ja painele taikina sen pohjalle. Laita kylmään täytteen valmistamisen ajaksi. Täytteeseen tulee:
  • nippu lehtikaalin lehtiä
  • 1 reilu sipuli
  • suolaa, pippuria, raastettua muskottipähkinää
  • 2 dl Emmental-raastetta
  • 1/2 pala fetajuustoa kuutioina
  • 2 munaa
  • 2 dl kermaa tai maitoa
  • pekaanipähkinöitä
Leikkaa kaali silpuksi ja kiehauta sitä hetki vedessä. Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla. Lisää myös kaali pannulle ja masuta suolalla, pippurilla ja muskotilla. Sekoita kulhossa keskenään kaikki täytteen ainekset pähkinöitä lukuun ottamatta. Kaada täyte pohjan päälle ja ripottele pähkinät pintaan. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti