perjantai 27. helmikuuta 2009

Lähiruokaa


Joskus on mukava miettiä, mistä kaukaa lautasella oleva ruoka oikein tulee. Tänään meillä syötiin nokkostäytteistä lihamureketta, lohkoperunoita, tattikastiketta ja salaattia. Välimatkat näyttäisivät tällaisilta:
  • alfalfan idut, keittiössä kasvatettu 0 m (siemenet tosin peräisin Ruotsista)
  • nokkonen, takapihalta, 50 m
  • jauheliha, navetasta, 150 m
  • perunat, perunamaalta, 300 m
  • kuivatut tatit, lähimetsästä, 2 km
  • kananmunat, Kaarina, 220 km
  • ruukkusalaatti, Kyrö, 240 km
  • sipuli, kerma ja rypsiöljy kotimaisia, oletettavasti alle 500 km
  • fetatyyppinen juusto, Ruotsista, vähintään 500 km
  • jäävuorisalaatti, Espanja, ehkä 3000 km
  • mango, taisi olla joku Etelä-Amerikan maa... no niin, se siitä lähiruoasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti