- 4 dl 42-asteista vettä
- 1 tl suolaa
- 2 pss kuivahiivaa
- 9 dl vehnäjauhoja
- 1/2 dl rypsiöljyä
Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja jauhoseos lämpimän veden joukkoon. Lisää myös suola. Lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Anna taikinan nousta lämpimässä paikassa niin, että turpoaa noin kaksinkertaiseksi.
Tomaattikastikkeisiin olen aikaisemmin suhtautunut hartaudella: silpunnut sipulia, juossut takapihalta erilaisia yrttejä, miettinyt viinietikan, öljyn ja sokerin oikeita suhteita. Todellisuudessa kaupasta saa kohtalaisen hyviä valmiita tuotteita. Pizzojen pohjiin laitoin:
- 1 prk valmista pirkka tomaatti-basilikapastakastiketta (luomu)
- 1/3 prk lidl luomuketsuppia
Sekoittelin näitä kaulituille pizzapohjille suurpiirteisesti. Ja sitten haluamiasi täytteitä. Toiseen tuli:
- kinkkua, ananasta, sinihomejuustoa, emmental-raastettta
- artisokan syödämiä, aurinkokuivattua kinkkua, kinkkua
Ja sitten ei kuin syömään. Ai niin. Paistetaan ensin, 225 asteessa vajaat 15 minuuttia. Tarkkaile juuston sulamista ja pizzan väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti