Fatiman sormien taittelusta jäi puoli pakettia filotaikinaa jäljelle ja siitä piti keksiä jotain hyvää. Päädyin askartelemaan loput arkit silikonisten muffinssivuokien pohjalle seuraavasti: yksi arkki voidellaan sulatetulla voilla, päälle ripotellaan hieman intiaanisokeria, taitetaan kahtia. Tässä vaiheessa leikkasin kaksinertaisen arkin kahteen osaan, voitelin ne jälleen voilla, ripotin sokeria ja taitoin nekin kaksinkerroin. Nämä nelinkertaiset taikinalevyt menivät vuokien pohjalle. Reunat saavat jäädä laitojen yli repsottamaan "taiteellisesti".
Sitten täytteen pariin. Kaupasta tuli juuri ostettua päärynöitä, toisaalta pakastin on vielä marjoja pullollaan. Aineiksi tuli seuraavia:
- 3 kypsää päärynää, kuoritaan ja kuutioidaan.
- 1/2 dl hedelmämehua
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl intiaanisokeria
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl jauhettua inkivääriä
- (ripaus suolaa)
- 3 dl pakastevadelmia
Laitoin päärynät ja muut aineet vadelmia lukuun ottamatta pannuun ja keittelin kymmenisen minuttia, jotta liemi saostui. Tässä vaiheessa kaadoin jäiset vadelmat joukkoon ja otin lieden pois päältä. Kun vadelmat olivat sulaneet, lusikoin täytteen taikinanyyttien päälle. 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi tai kunnes filotaikinoiden reunat alkavat näyttää sopivan ruskeilta.
Kaveriksi tekaisin limettijogurtin, johon tuli:
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 limetin kuori raasteena ja mehu puristettuna
Vatkaa kerma ja lisää muut aineet joukkoon.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti