Fatiman sormien taittelusta jäi puoli pakettia filotaikinaa jäljelle ja siitä piti keksiä jotain hyvää. Päädyin askartelemaan loput arkit silikonisten muffinssivuokien pohjalle seuraavasti: yksi arkki voidellaan sulatetulla voilla, päälle ripotellaan hieman intiaanisokeria, taitetaan kahtia. Tässä vaiheessa leikkasin kaksinertaisen arkin kahteen osaan, voitelin ne jälleen voilla, ripotin sokeria ja taitoin nekin kaksinkerroin. Nämä nelinkertaiset taikinalevyt menivät vuokien pohjalle. Reunat saavat jäädä laitojen yli repsottamaan "taiteellisesti".Sitten täytteen pariin. Kaupasta tuli juuri ostettua päärynöitä, toisaalta pakastin on vielä marjoja pullollaan. Aineiksi tuli seuraavia:
- 3 kypsää päärynää, kuoritaan ja kuutioidaan.
- 1/2 dl hedelmämehua
- 2 rkl sitruunamehua
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl intiaanisokeria
- 1 tl kanelia
- 1/2 tl jauhettua inkivääriä
- (ripaus suolaa)
- 3 dl pakastevadelmia
Kaveriksi tekaisin limettijogurtin, johon tuli:
- 2 dl vispikermaa
- 2 rkl vaniljasokeria
- 1/2 dl sokeria
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1 limetin kuori raasteena ja mehu puristettuna
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti