lauantai 28. toukokuuta 2011

Marenkista raparperipiirakkaa

Brita-torttu on ilmeisesti kokenut jonkinasteisen come backin, kaikki lehdet kun pursuavat sensuuntaisia ohjeita. Jos ei jaksa ruveta kokonaista kakkua leipomaan, niin pellisen marenkista raparperiunelmaa saa myös näin vähän nopeammin. Ohjeesta tulee ehkä n. 3/5 pellillinen, jos haluat koko uunipellillisen, tee reilumpi taikina. Pohjaan tulee:
  • 75 g voita
  • 1 dl intiaanisokeria (tai tavallista)
  • 4 keltuaista
  • puolen sitruunan mehu
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl kylmää vettä
Vaahdota voi ja sokeri. Jos intiaanisokerista jää taikinaan vähän kökkäreitä, se ei haittaa, maistuvat vain kinuskisilta sattumilta. Lisää keltuaiset yksitellen hyvin vatkaten. Lisää sitruunamehu. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita muutamassa erässä taikinaan. Lisää lopuksi vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Valmista marenki:
  • 4 valkuaista
  • 1/2 dl itse tehtyä vaniljasokeria
  • reilu 1 dl valkoista sokeria
Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeria vähitellen. Marenki on valmista, kun se pysyy kulhossa ylösalaisin käännettynä. Piirakkapohjan päälle voi levittää hiukan raparperihilloa, jos sellaista kaapista löytyy. Ei välttämätön. Sen jälkeen marenki päälle. Sitten päällisiin:
  • 2 raparperin vartta
  • kourallinen pähkinärouhetta
Viipaloi raparperi ohuiksi siivuiksi ja levitä marengin päälle. Sirottele vielä pähkinärouhetta. Uuniin 150 asteeseen noin puoleksi tunniksi.

1 kommentti:

  1. Satuin oikeaan aikaan paikalle ja pääsin herkuttelemaan raparperiunelmalla. Hyvää oli!

    VastaaPoista