sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Katkarapucaesarsalaatti

Vappua vietettiin kotona ja hiidenkalliolla iloisissa laulumeningeissä. Alkupalaksi vaativalle vaellukselle tein salaattia katkaravuista. Jos ei olisi ollut lapsenlikkaa käytettävissä olisi pitänyt oikaista rapujen kohdalla, mutta nyt siis askartelin varmaan tunnin verran niiden kanssa. Reiluun kuuden hengen salaattiin tuli:
  • jäävuorisalaatin kerä
  • rasia vuonankaalia
  • 1/2 grana padano -juusto lastuina
  • 1 kg raakoja kuorellisia jättikatkarapuja
Kastikkeeseen:
  • 1 prk majoneesia (täysrasvaista tietenkin)
  • 1/2 grana padano -juusto hienona raasteena
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 3 tl worchestershire-kastiketta
  • suolaa, pippuria
Aloita katkaravuista. Ota ne jääkaappiin edellisenä iltana ja sulata hitaasti. Jos ne paistohetkellä ovat vielä jäähileisiä, sulata varovasti pitämällä pussia lämpimässä vedessä. Paista ravut isolla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin punaisiksi. Kuori jäähtyneet ravut. Ripottele rapujen päälle ainakin reilu teelusikallinen suolaa ja sitruunamehua ja anna vetäytyä jääkaapissa muun salaatin valmistamisen ajana.

Pilko jäävuorisalaatti. Pese ja linkoa vuonankaali. Jätä muutama oksa vuonankaalia päälle koristeeksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita paksu salaatinkastike pilkotun salaatin, vuonankaalin ja juustolastujen joukkoon. Levitä päälle katkaravut ja koristeeksi sitruuna sekä loput vuonankaalit. Tarjoile välittömästi. Tähteeksi jäänyttä salaattia on turha säilyttää, se litsahtaa. Kanoille vaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti