Vappua vietettiin kotona ja hiidenkalliolla iloisissa laulumeningeissä. Alkupalaksi vaativalle vaellukselle tein salaattia katkaravuista. Jos ei olisi ollut lapsenlikkaa käytettävissä olisi pitänyt oikaista rapujen kohdalla, mutta nyt siis askartelin varmaan tunnin verran niiden kanssa. Reiluun kuuden hengen salaattiin tuli:- jäävuorisalaatin kerä
- rasia vuonankaalia
- 1/2 grana padano -juusto lastuina
- 1 kg raakoja kuorellisia jättikatkarapuja
- 1 prk majoneesia (täysrasvaista tietenkin)
- 1/2 grana padano -juusto hienona raasteena
- 1/2 sitruunan mehu
- 3 tl worchestershire-kastiketta
- suolaa, pippuria
Pilko jäävuorisalaatti. Pese ja linkoa vuonankaali. Jätä muutama oksa vuonankaalia päälle koristeeksi. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Sekoita paksu salaatinkastike pilkotun salaatin, vuonankaalin ja juustolastujen joukkoon. Levitä päälle katkaravut ja koristeeksi sitruuna sekä loput vuonankaalit. Tarjoile välittömästi. Tähteeksi jäänyttä salaattia on turha säilyttää, se litsahtaa. Kanoille vaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti