Se kasvihuoneen suuri kurpitsa tuotti toisenkin hedelmän, ja meillä on sosekeittoa riittänyt siitä lähtien. Poikien mielialoja ei yleensä hirveästi enää ylennä, kun näkevät lieden vieressä ison kasan paloiteltua kurpitsaa. Mutta ihan reippaasti ovat sosekeittonsa syöneet, kaikki kolme. Ohjeisiin voi käyttää kesäkurpitsaa tai sitten tällaista pyöreää kurpitsaa, giant melon on tämä meidän lajike. Tällaisia soppia on tullut keiteltyä:
Piparjuurinen kurpitsasosekeitto
- n. 800 g paloiteltua kurpitsaa
- 3 sipulia
- 3 cm pätkä piparjuurta
- reilu 1/2 l vettä
- suolaa, pippuria
- (piparjuurituorejuustoa, Cantadou)
- 2 dl kuohukermaa
Rakuunainen kurpitsasosekeitto
Muuten samaan tyyliin, mutta piparjuuren sijasta mausteeksi rakuunaa ja kasvisliemikuutio. Kerman voi korvata tuorejuustolla. Soppaan sopii myös muutama peruna. Päällä voi kokeilla vaihteeksi parmesaanilastuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti