lauantai 7. maaliskuuta 2009

Tiramisù

Tiramisun tekemisessä ei ole mitään vaikeaa, paitsi että keksit pitäisi osata kastella juuri sopivasti. Jos kahvi on kuumaa, keksi imaisee kahvia nopeasti. Tämä on kaverini Annan tiramisuohje, jonka Anna sai vaihto-oppilasvuotensa isäntäperheeltä. Perhe oli kylläkin ranskalainen, mutta tämä on silti ainoa ohje, johon luotan.

  • Savoiardi-keksejä
  • 400g mascarponea
  • 4 munaa
  • 4 rkl sokeria
  • noin 6 kuppia espressoa
  • marsala-viiniä
  • tummaa kaakaota
Keltuaiset ja sokeri vatkataan kovaksi vaahdoksi. Valkuaiset vatkataan lumivaahdoksi. Marscarpone sekoitetaan keltuaisvaahtoon ja sitten varovasti valkuaisvaahto.

Kahvin sekaan kaadetaan noin puoli desiä marsalaa. Keksit kastetaan kahvissa nopeasti molemmin puolin. Keksit ladotaan vuokaan. Ensimmäisen keksikerroksen päälle täytettä, toinen kerros keksejä ja jälleen täytettä. Annetaan vetäytyä jääkaapissa muutamia tunteja. Ennen tarjoilua pinnalle ripotetaan siivilän läpi tummaa kaakaota. Toiset käyttävät myös raastettua suklaata, sopii sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti