tiistai 10. maaliskuuta 2009

Vuohenjuustotortellineja

Päätin kaivaa taas hetken aikaa kaapissa lojuneen pastakoneen esiin. Onnistuin tekemään ensimmäistä kertaa monitoimikoneella pastataikinan. Tosin, kone vain sekoittaa aineet muruiksi, ja massaa on veivattava vielä aika lailla pastakoneen läpi, että siitä saa leivottavan. Tortellinien sisään meni
  • pehmeää vuohenjuustoa ja
  • ruohosipulia.
Taikinaa oli niin reilusti, että tein toisen täytteen, johon ei harmikseni löytynyt enää pakastettua nokkosta. Täytyy saksia ensi keväänä ahkerammin takapihalla. Näitä ei jaksettu taitella enää tortellinin muotoon, jäivät ihan puolikuiksi, joita agnolotteiksi myös jossain hienohkoissa italialaisravintoloissa kutsutaan. Täytteeseen tuli

  • ricottaa
  • raastettua muskottipähkinää
  • persiljaa
  • kuivattua nokkosta ja
  • suolaa
Ja näitä syötiin siis tomaattikastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti