Kaupasta tarttui mukaan kokonainen kirjolohi. Olin kyllä ajatellut ostavani filettä, mutta kun kalatiskin taulun mukaan kokonaiset kalat oli pyydetty juuri edellisenä päivänä Perämerellä, niin tuore tavara vei voiton. Ruokaohjelmissahan telkkarikokit tunkevat kokonaisten kalojen sisään kaikkia jänniä juttuja, jotka maustavat kalan kypsyessään. Meiltä löytyi tähän hätään:- 1 sitruuna
- pala tuoretta inkivääriä
- 5 valkosipulin kynttä
- rosmariinia (kasvoi vielä rapun pielessä ja nykäisin sen samalla reissulla ruukkuun sisälle talvehtimaan)
- savusuolaa, mustapippuria
Kuningasajatukseni oli laittaa jo ennestään hiukan kitkeränmakuista vihreää paprikaa samalle vadille kypsymään. En suosittele. Sai vain inkivääristä ja sitruunasta lisää kitkeryyttä. Samaan aikaan uunissa kypsyvät myös lohkoperunat ja -porkkanat. Sillä aikaa voi valmistaa jogurttikastikkeen:
- sitruunan raastettu kuori
- loraus sitruunamehua
- suolaa, pippuria
- 1 tl sinappia
- (1 rkl sitruunalikööriä)
- 2 dl paksua turkkilaista jogurttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti