Innostuin uudelleen taateleista viimekeväisen Tunisian-reissun jälkeen. Lapsena mummolassa oli aina taatelipaketti kaapissa, ja jos ei muisti aivan petä, niin se palmukuvioinen pakkaus taitaa edelleen kaupassa näyttää ihan samalta. Sitten kun näin vielä, kuinka Sikke valmisti taateleista kuivakakkua, niin päätin itsekin ryhtyä leipomaan. Ohjeeni on melko iso, koska perintövuoka sattuu olemaan XL-kokoa. Kakkuun tulee:- 250 g kuivia taateleita
- 100 g kuivia luumuja
- 4 dl vettä
- 1 tl soodaa
- 120 g pehmeää voita
- 2,5 dl intiaanisokeria
- 3 munaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 125 g tummaa suklaata, rouhi
Tähän sopisi päälle vaikka sitruunainen tuorejuustokuorrute, mutta taidetaan syödä nyt näin ihan paljaaltaan. Tähän loppuun vielä kuvaa taatelipalmusta. Ei kasva takapihalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti