Loppiaismenun teemana oli komeron ja pakastimen tyhjennysviikot. Komerosta löytyikin pari säilykepurkkia etanoita, joiden päiväys kyllä lupasi auliisti sisällön säilyvän vielä parin vuoden pähän - pistettiin kuitenkin poskeen tässä vaiheessa. Etana-alkupalaan tarvitaan:- 2 prk säilyke-etanoita, n. 30 kpl
- 100 g voita
- 1/2 pkt aurajuustoa
- 5 valkosipulinkynttä
- 1/2 dl hakattua persiljaa, pakastettu sopii hyvin
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
Etanoiden kanssa tarjottiin hapokas alkudrinkki, edelleen kaapintyhjennysteeman hengessä. Uudesta vuodesta jääkaappiin oli jäänyt puolikas vinho verde -pullo, jota ei kukaan ollut edes sulkenut vakuumikorkilla, vaikka niitäkin kaapeissa pyörii. Aavistuksen oli viinin oma hapokkuus korostunut, näin kauniisti ilmaistuna... Noh, hiilihaptetulla vedellä 1:1 laimennettuna ja kauniista lasista tarjoiltuna, oli oikein sopiva juoma etanoille.
Muuta pakastimen uumenista löydettyä olivat naudan sisäfilee, joka paistettiin pihveiksi, ja kantarellit, joista tuli kermainen kastike. Lisäkkeeksi synttyi salviapottuja, joihin tarvitaan:
- 1/2 kg perunoita
- rypsiöljyä
- suolaa
- salvianlehtiä, myös pakastetut sopivat
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti