lauantai 29. tammikuuta 2011

Suklaakakkua

Muistan lukeneeni joskus tutkimuksesta, jossa ihmisten mielestä suklaakakussa kulminoituu kaikki paheellisuus, mitä ruokaan voi liittää. Itse ihmettelin, mitä syntiä nyt suklaakakun syömisessä silloin tällöin on. Löydettyäni tämän kakkuohjeen, pystyn kyllä aavistelemaan, mistä moinen maine saattaa johtua. Kallenpäivän kakkupohjaan tuli:
  • 250 g tummaa suklaata
  • 250 g voita
  • 5 munaa
  • 3/4 dl sokeria (osa esim. intiaanisokeria)
  • vajaa 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 80 g mantelijauhetta
Sulata suklaa ja voi hitaasti vesihauteen päällä kulhossa. Vatkaa munat ja sokeri niin tiukaksi vaahdoksi kuin saat. Valkea sokeri vaahdottuu munien kanssa paremmin, mutta osaksi voi käyttää tummaa raakasokeria. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja lisää munavaahtoon. Lisää mantelijauhe ja suklaa-voiseos. Sekoita hyvin. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada seos vuokaan ja paista 160 asteessa noin 35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Kakun päälle tulee vielä suklaakuorrutus:
  • 150 g tummaa suklaata
  • 1,5 dl kuohukermaa
Kuumenna kermaa ja paloiteltua suklaata hitaasti kattilassa sekoitellen kunnes seos on tasainen. Anna jäähtyä ja paksuuntua hetken. Halkaise kakku ja levitä väliin kerros suklaata. Kaada loppu seos kakun päälle ja anna myös valua reunoille. Raasta tai vuole kuorimaveitsellä valkosuklaasta lastuja koristeeksi.

Eemeli oli innokkaana mukana kakun leivonnassa, varsinkin kulhojen nuoleminen oli kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti