- 2 kananmunaa
- 1 dl valkeaa sokeria
- 2 dl intiaanisokeria
- 2 dl kuohukermaa
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 dl mantelirouhetta
- 200 g sulatettua voita
- 2,5 dl korppujauhoja
- 1,5 dl vehnän leseitä
- 2 dl puolikarkeita vehnäjauhoja
- 2 dl grahamjauhoja
- vadelmahilloa (etuoikeutettuja ovat ne, jotka keräsivät villivadelmia viime kesänä...)
- sokeri-vesikuorrutetta
Tästä määrästä taikinaa saa noin 12 reilun kokoista leivosta, jos paistaa ne esimerkiksi korkeahkoissa silikonisissa muffinssivuoissa. Jaa taikina vuokiin ja tasoita hiukan pintaa esimerkiksi nuolijalla. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia. Varo ylikypsentämistä, sillä leseet tekevät taikinasta muutenkin aavistuksen kuivakampaa. Anna leivosten jäähtyä vuoissaan, kunnes saat ne irrotettua. Kaiva teräväkärkisellä pikkulusikalla leivosten päälle isot montut vadelmahilloa varten. Eemeli heräsi päiväunilta tässä vaiheessa ja auttoi auliisti monttujen kaivamisessa ja monttuaineksen loppusijoittamisessa, suuhun. Täytä kuopat hillolla ja pursota reunalle kaunis rinkula sokeri-vesikuorrutuksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti