Vadelmia pukkaa. Niitä tuntuu kasvavan näihin aikoihin joka aukossa ja notkelmassa, että joutuu Eemelin päikkärilenkilläkin pysähtelemään ja poimimaan muutaman mukillisen. Olen ottanut ohjeen alun perin eräästä
vegaaniblogista, mutta paatuneena eläinrasvan kuluttajana upotin tähän tofun sijasta mascarponea. Pohjaan tulee:
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tummaa kaakaojauhetta
- 3/4 dl intiaanisokeria (kuivat aineet sekaisin)
- 100g voita (nypi jauhoihin)
- 1/2 dl maitoa (lisää sekaan)
Painele taikina voidellun vuoan pohjalle. Esipaista 175 asteessa 15 minuttia. Sitten täyte:
- 1/2 prk mascarponea
- 2 dl maustamatonta jogurttia
- 1 kananmuna
- 1 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Täyte levitetään pohjan päälle ja vadelmat ripotellaan päälle. Vielä 15 minuuttia samaisessa 175 asteessa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti