torstai 13. elokuuta 2009

Vadelma-omppupiirakka

Varioin taas kerran rahkapiirakan ohjetta. Pohjaan laitoin:
  • 250 g sulatettua voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl grahamjauhoja
  • 3,5 dl intiaanisokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria (kuivat aineet sekaisin, jäähtynyt voi joukkoon)
Noin kahteen kolmasosaan taikinasta lisäsin:
  • 2,5 dl maustamatonta jogurttia, hiukan vedellä laimennettuna
  • 2 kananmunaa
Pohjataikina leivinpaperin päälle pellille, siihen päälle ihan pieniksi kuutioiksi leikattuja omppuja ja linkin ohjeen mukainen rahkatäyte. Sitten vielä iso kasa vadelmia ja loppu taikina muruiksi päälle. 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Taikinasta saa yhden ison pellillisen piirakkaa, tai jos haluaa vähän ohuemman satsin, pellillisen ja pyöreän piirakan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti