lauantai 29. elokuuta 2009

Tarte tatin oikaisten


Omenoita riittää. Herkullinen ja tosi helppo omppupiirakka on Tarte tatin, jonka pohjan voi tehdä valmiista voitaikinasta. Piiraaseen tulee:

  • noin 12 pientä omenaa lohkoina
  • 100 g voita
  • 2 dl intiaanisokeria
  • 3 voitakinalevyä

Leikkaa omenat isohikoiksi lohkoiksi ja poista siemenkodat. Sulata pannulla voi ja sokeri, ja paista omenalohkoja, kunnes ne ovat ruskeita. Nipistele kolme taikinalevyä yhteen, kauli ja leikkaa veitsellä vuoan pohjan kokoiseksi. Levitä omenat piirakkavuokaan ja peitä voitaikinalla. Paistaa 225 asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja näyttää kypsältä. Anna jäähtyä ja kumoa komeus toisin päin tarjoiluvadille. Tarjoa kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti