Tuli burgerin nälkä. Jauhelihapihveihin meni:
- melkein 1 kg jauhelihaa
- 1 dl korppujauhoja
- 2 pientä sipulia, hakattuna ja freesattuna
- 2 munaa
- 1/2 dl ketsuppia
- 1/3 dl soijakastiketta
- mustapippuria
- timjamia ja rosmariinia
Ja nämä paistuivat 200 asteessa ehkä 15 minuutin verran. Kastikkeeksi valmistui tällainen remoulade-tyyppinen sekoitus:
- 1 dl majoneesia
- 1,5 dl turkkilaista jogurttia
- 1/2 suolakurkku ihan pieneksi kuutioituna
- 1/2 pieni sipuli pieneksi hakattuna
- 1 tl sinappia
- suolaa, mustapippuria
- 1 dl hakattua persiljaa pakastimesta
Ja sitten kokoamaan: sämpylät paahtimeen, pohjan päälle kastiketta, kuuma jauhelihapihvi, pari siivua juustoa, suolakurkkuja, salaattia ja paprikaa. Kanteen sivellään sinappia ja ketsuppia. Valmis.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti