perjantai 12. helmikuuta 2010

Laskiaispullaa

On harvoja asioita, jotka saavat Eemelin onnellisemmaksi kuin vastaleivottu pulla. Eikä poika ole tuossa suhteessa ainoa suvussaan. Laskiaisen ja sunnuntaisten kylän hiihtokilpailujen lähestyessä on hyvä huolehtia energiatankkauksesta tämän perinteisen leivonnaisen muodossa. Pullataikinan ohje löytyy parhaiten pussin kyljestä, mutta kannattaa käyttää:
  • tuoretta hiivaa > kohoaa paremmin
  • intiaanisokeria valkoisen sijaan > kaunis sävy pullataikinaan, paahteisen sokerin maku
  • voita, ei lienee kaipaa perusteluja.
Väliaineina tunnutaan Suomessa suosivan mansikkahilloa ja Ruotsissa mantelimassaa. Itse olen ratkaissut tämän maaottelun molempien hyväksi: omissa pullissani on aina sekä leveä kiekko mantelimassaa että reilu kerros hyvää mansikkahilloa. Mansikoiden alkuperää ja hillon kokonaissokeripitoisuutta ei tarvitse arvailla, kun sekoittaa kattilassa:
  • 1 kg sokeroimatonta mansikkasurvosta ja
  • 3 dl hillosokeria.
10 minuutin keittelyn ja jäähdytyksen jälkeen hillon voi purkittaa ja kauhoa suoraan pullien päälle. Kermavaahto ei juuri sokeria kaipaakaan, pari teelusikkaa aidolla vaniljalla maustettua sokeria ja kahvit voikin laittaa jo tippumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti