maanantai 25. tammikuuta 2010

Nokkospolentaa

Piti keksiä paistin painikkeeksi välillä jotain muuta kuin perunamuussia. Pakastimessa on onneksi vielä viimekeväisiä nokkosia. Polentan liemeen voisi laittaa valkoviiniäkin, mutta maanantaiversio oli pelkästä kasvisliemestä. Maissipuuroon tuli:
  • 1 l kasvislientä (tai osa yrttimaustetta)
  • n. 250 g polentasuurimoita
Suurimot vatkataan kuuman liemen joukkoon ja keitellään kypsäksi. Itselläni on sellaisia noin 10 minuutissa kypsyviä. Lopuksi joukkoon sekoitetaan
  • 1 dl persiljaa pakastimesta
  • 1,5 dl hakattua nokkosta pakastimesta, ryöpättyä
  • (sieniä, tähän meni kourallinen kanttarelleja)
  • 1 kananmuna
  • reilu nokare voita
  • 50-100g raastettua parmesaania
Seos kaadetaan silikonivuokaan ja annetaan jähmettyä. Jähmettyneestä "piirakasta" leikataan annospaloja, joille ripotellaan parmesaaniraastetta ja gratinoidaan grillivastuksen alla, kunnes saavat hiukan väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti