Piti keksiä paistin painikkeeksi välillä jotain muuta kuin perunamuussia. Pakastimessa on onneksi vielä viimekeväisiä nokkosia. Polentan liemeen voisi laittaa valkoviiniäkin, mutta maanantaiversio oli pelkästä kasvisliemestä. Maissipuuroon tuli:
- 1 l kasvislientä (tai osa yrttimaustetta)
- n. 250 g polentasuurimoita
Suurimot vatkataan kuuman liemen joukkoon ja keitellään kypsäksi. Itselläni on sellaisia noin 10 minuutissa kypsyviä. Lopuksi joukkoon sekoitetaan
- 1 dl persiljaa pakastimesta
- 1,5 dl hakattua nokkosta pakastimesta, ryöpättyä
- (sieniä, tähän meni kourallinen kanttarelleja)
- 1 kananmuna
- reilu nokare voita
- 50-100g raastettua parmesaania
Seos kaadetaan silikonivuokaan ja annetaan jähmettyä. Jähmettyneestä "piirakasta" leikataan annospaloja, joille ripotellaan parmesaaniraastetta ja gratinoidaan grillivastuksen alla, kunnes saavat hiukan väriä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti