Tuli blinihimo. Ei muuta kuin lettutaikinan tekoon. Tavallisen blinitaikinan tein tattarijauhopussin kyljessä lukevan ohjeen mukaan, nesteeksi 2/3 kg turkkilaista jogurttia. Sitten tein toisen, maidottoman punajuuriblinitaikinan, johon tuli:- 2 dl olutta
- 2 dl hiilihapollista kivennäisvettä
- 2 dl tattarijauhoja (sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi)
- 15 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 3 munankeltuaista yksitellen
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 keitettyä punajuurta hienona raasteena
Lisäkkeinä syötiin perinteistä kirjolohenmätiä, ranskankermaa ja sipulihakkelusta. Sipuleista sen verran, että olen useamman kerran pettynyt ostamani salottisipulin kitkerään makuun. Sen kun väitetään olevan mieto ja sopivan hyvin käytettäväksi raakana. Meillä oli ihan vertailun vuoksi Asikkalan Sepon viljelemää rehellistä keltasipulia, hinta 1/10 eurooppalaiseen hienostelusipuliin verratuna. Ja paremmalta minusta maistui. No, se sipulivuodatuksesta. Sienisalaatin lisäksi tein vielä savukalatahnan:
- 150 g savukalaa
- 2 pientä sipulia hienonnettuna, freesattuna
- 2 rkl kuivattua nokkosta
- 100 g maustamatonta tuorejuustoa
- reilu nippu tilliä hakattuna
- loraus lime- tai sitruunamehua
- pippuria
Hirvipaisti oli erittäin hyvää,kiitos.
VastaaPoistaTerveisin Anni