sunnuntai 24. tammikuuta 2010

Greippijäädyke

Reetta-täti oli tehnyt jouluna aivan loistavaa sitruunajäädykettä. Me tehtiin sitten heti perässä samanlaista verigreipistä. Ensin tehtiin kiisseli:
  • 1 greipin raastettu kuori (pese hyvin! olisipa luomusitruksia saatavilla...)
  • 1 greipin puristettu mehu
  • 2 dl sokeria
  • 2 munaa
  • nokare voita
Sulata sokeri mehun ja greipinkuoren joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää kananmunat ja vatkaa miedolla lämmöllä koko ajan, kunnes kiisseli suurustuu. Sulata nokare voita kiisselin joukkoon. Anna jäähtyä. Kuisti- ja ulkotiloissa se tapahtuu tähän vuodenaikaan nopeasti... Jäähtyneeseen seokseen lisätään:
  • 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
  • 3 dl turkkilaista jogurttia
Kaadetaan vuokaan. Itse käytin silikonisia muffinssivuokia. Jäädytetään ja otetaan noin tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin pehmenemään. Tarjoillessa suklaarouhetta päälle. Tästä ohjeesta tuli noin kahdeksan annosta.

1 kommentti:

  1. Moikka. kokeileppa erotella seuraavan kerran kerran valkuaiset pois, vatkaa ne kovaksi vaahdoksi ja lisää viimeisenä massaan. tulee hieman ilmavampi massa ja riittää useammalle

    VastaaPoista