Reetta-täti oli tehnyt jouluna aivan loistavaa sitruunajäädykettä. Me tehtiin sitten heti perässä samanlaista verigreipistä. Ensin tehtiin kiisseli:
- 1 greipin raastettu kuori (pese hyvin! olisipa luomusitruksia saatavilla...)
- 1 greipin puristettu mehu
- 2 dl sokeria
- 2 munaa
- nokare voita
Sulata sokeri mehun ja greipinkuoren joukkoon. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Lisää kananmunat ja vatkaa miedolla lämmöllä koko ajan, kunnes kiisseli suurustuu. Sulata nokare voita kiisselin joukkoon. Anna jäähtyä. Kuisti- ja ulkotiloissa se tapahtuu tähän vuodenaikaan nopeasti... Jäähtyneeseen seokseen lisätään:
- 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
- 3 dl turkkilaista jogurttia
Kaadetaan vuokaan. Itse käytin silikonisia muffinssivuokia. Jäädytetään ja otetaan noin tuntia ennen tarjoilua jääkaappiin pehmenemään. Tarjoillessa suklaarouhetta päälle. Tästä ohjeesta tuli noin kahdeksan annosta.
Moikka. kokeileppa erotella seuraavan kerran kerran valkuaiset pois, vatkaa ne kovaksi vaahdoksi ja lisää viimeisenä massaan. tulee hieman ilmavampi massa ja riittää useammalle
VastaaPoista