Ostin sitten silikonisen piirakkavuoan, kun kaverillakin kerran on. Isännän mielestä aivan järjetön tuote: säästää vuoan voitelun, mutta tarvitsee alleen pellin, lutru kun kerran on, eikä voi leikata metallikapistuksilla tai veitsillä. Noh, turhake tai ei, piirakkaa siinä pystyi kuitenkin leipomaan. Pohjaan tuli:
- o,5 dl perunamuusijauhetta
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl grahamjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 0,5 tl suolaa (kuivat yhteen)
- 1 dl rasvaa (sulatettua voita tai öljyä)
- 1,5 dl nestettä, tällä kertaa vettä
Kaikki vaan sekaisin ja painellaan vuoan pohjalle. Kun uuni on lämpenemässä, pohjaa voi esikypsentää hiukan, mutta ei kannata olla kiertoilma päällä, se kärventää reunat. Täytteeseen sitten:
- 1 dl pakastettua, ryöpättyä nokkosta (kuivakin käy, liotus ensin)
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulin kynttä (freesaa sipulit ja nokkonen pannussa)
- 1-2 dl raejuustoa
- fetajuusto kuutioina
- 2-3 dl nestettä (kermaa, maitoa tai jogurttikin käy)
- 2 munaa
- reilusti raastettua muskottipähkinää
- ripaus suolaa
- mustapippuria
- 2 dl oliiveja
- (päälle juustoraastetta)
Sipulin ja nokkosen joukkoon kannattaa lisätä hiven suolaa ja muskottipähkinä jo pannussa. Ainekset yhteen. Oliiveja kannattaa jättää päälle "koristeeksi". Seos kaadetaan hiukan esipaistetun pohjan päälle. Raastetaan hiukan juustoa päälle, meidän jääkapista hävitin grana padanon jämäpalan. 200 asteessa 20 minuuttia, kiertoilmalla saa hiukan väriä pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti