perjantai 8. tammikuuta 2010

Guacamole

Jouluisen palvikalkkunan hukuttaminen (se kyllä kävi pakastimessa!) jatkui tortilloiden merkeissä. Kaveriksi tein limettisen guacamolen:
  • 3 kypsää avokadoa
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1/2 mieto chilipaprika
  • limesitruunan mehu ja kuori (pese hyvin!)
  • 50 g ranskankermaa
  • suolaa, mustapippuria
Ainekset surautetaan sauvasekoittimella tahnaksi. Sitruunan happo säilyttää avokadon väriä hieman paremmin, mutta kovin pitkään säilytykseen helposti harmaanväriseksi muuttuva avokadosose ei sovi. Tomaattikastike puolestaan syntyi näin:
  • 2 sipulia hakkeena
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 mietoa chilipalkoa (freesaa sipulit ja chili)
  • 500 g tomaattimurskaa
  • loraus punaviinietikkaa
  • 1 rkl intiaanisokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • mustapippuria
Loput aineet lisätään sipuleiden joukkoon ja haudutetaan kymmenisen minuuttia. Eemelille tällainen fajitas-meininki osoittautui vielä hiukan haasteelliseksi. Emppu tyytyikin napsimaan kalkkunaa, salaattia ja ranskankermalla voideltuja tortillaletun paloja irtopainoksena. Guacamole taisi olla Eemelin makuun vähän turhan valkosipulista.

Tortilloiden täytteeksi marketissa myytävät kastikkeet saavat kaltaiseni tuoteselostesyynääjät huokailemaan. Saako todella lähinnä vedestä ja sakeuttamisaineista valmistettua kiisseliä, johon on lisätty mahdollisesti herneitä, aromeja, lisäaineita pari prosenttia avocadojauhetta, kutsua guacamoleksi? ilmeisesti saa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti