sunnuntai 15. elokuuta 2010

Karviais-kinuskipiirakka

Mummolan karviaispensaat osoittautuivat tänä vuonna erittäin satoisiksi. Meidän takapihalta karviaiset taas katosivat parempiin suihin, rastaat taisivat napsia. Karviainen on ylipäänsä mielestäni täysin aliarvostettu marja, voittaa napostelumarjanakin tylsät viinirypäleet mennen tullen. Tässä yksi piirakka, jonka ohjeen bongasin jostakin blogista, linkkiä en valitettavasti enää löytänyt. Pohjaan tulee:
  • 100g pehemää voita
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl intiaanisokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • loraus kermaa
Sekoita kuivat aineet keskenään ja joukkoon vielä pehmeä voi. Lisää loraus kermaa ja sekoita tasaiseksi. Painele vuoan pohjalle. Kaada päälle reilu puoli litraa saksilla siistittyjä karviaisia. Paista 225 asteessa reilut 20 minuuttia. Valmista sillä aikaa kinuski:
  • 1,5 dl kermaa
  • 1,5 dl tummaa muskavado-sokeria
Kiehuta kermaa ja sokeria kattilassa muutama minuutti ja anna seoksen jäähtyä. Valuta kinuski jäähtyneen piirakan päälle ja ripottele pintaan mantelilastuja. Piirakan kannattaa antaa jäähtyä kunnolla, jotta kinuski jähmettyy. Vaaleamman kinuskin saa aikaa käyttämällä vaaleampaa tai osaksi valkoista sokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti