lauantai 7. elokuuta 2010

Pikaiset bruschettat

Kesähelle ja iltapala pitäisi saada pöytään kymmenessä minuutissa. Kaapissa hiukan kuivahtanut Limbun kesäleipä. Bruschettaa siis. Siihen tarvitaan
  • hyvää maalaisleipää reiluina viipaleina
  • 1 valkosipulin kynsi
  • hiukan tomaattipyrettä
  • basilikaa
  • kirsikkatomaatteja tai pieniä luumutomaatteja
  • palvikinkkua, suikaloi
  • mozzarellaa
  • mustapippuria, oliiviöljyä

Leikkaa maalaisleipä reiluiksi viipaleiksi ja paahda leivänpaahtimessa. Lyö valkosipulin kynttä veitsen lappeella ja halkaise se kahtia. Hiero paahdettujen leipien pintaan molemmin puolin valkosipulia. Sipaise leipien pinnalle hieman tomaattipyrettä. Lisää suikaloitu kinkku, siivutetut tomaatit, hakattua basilikaa ja loppu valkospulinkynsi hienonnettuna. Levitä päälle mozzarellasiivut ja rouhi vielä mustapippuria. Grillimikroon noin viideksi minuutiksi tai uuniin grillivastuksen alle paahtumaan, kunnes juusto on sulanut. Laita lopuksi leipien päälle kokonaisia basilikanlehtiä ja lorauta hyvää oliiviöljyä.

Punainen basilika on tällä hetkelläs suosikkini. Sen vaaleanpunertavat kukat ja kauniinsävyiset lehdet ovat niin esteettisiä... Maku ei taida olla tavallista vihreää ihmeellisempi. Emppu poimii ja maistelee sitä mielellään, tosin alas ei taida isoina lehtinä mennä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti