lauantai 31. heinäkuuta 2010

Kaisa-tädin kesäkurpitsapasta

Taasen se aika vuodesta, jolloin mietitään, mihin ihmeeseen kaikki nuo kesäkurpitsat upottaisi. Tsatsiki kesäkurpitsasta toimii hyvin. Mummo tekee taas hilloa mustaherukasta ja kesäkurpitsasta, kuulostaa oudolta, mutta toimii. Tähän pastakastikkeeseen saa myös uppoamaan ison kurpitsan. Tarvitaan:
  • 1 pkt pekonia
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 iso sipuli
  • pari kynttä valkosipulia
  • suolaa, mustapippuria
  • tuoreita yrttejä, salviaa tällä kertaa
  • 2 dl kermaa

Laita pasta kiehumaan. Raasta kesäkurpitsa. Jos käytät isoksi venähtänyttä yksilöä, kaavi ensin lusikalla siemenet pois. Puristele kämmenten välissä kurpitsasta pois ylimääräistä nestettä. Hienonna sipulit. Silppua pekoni ja paista se pannulla. Lisää joukkoon sipulit ja kesäkurpitsa. Hauduttele hetkinen ja lisää kerma, suola ja pippuri. Lisää lopuksi tuoreet yrtit hiennonnettuna. Salvia toimi, se kun mätsää hyvin pekoniin. Sekoita kastike pastan joukkoon ja tarjoile runsaan parmesaanin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti