- 1/2 dl perunamuusijauhetta (raastettu eilinen perunakin kelpaa)
- 2 dl vehnäjauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1 dl maitoa
- 50 g voita
- 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
Sulata voi mikrossa ja sekoita öljy joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää maito ja voi-öljyseos. Taputtele piirakkavuoan pohjalle. Sitten täytteen pariin:
- 1 prk ranskankermaa
- 1/2 prk mascarponea
- 1/2 raastettu grana padano -juusto
- 2 munaa
- (loraus maitoa, jos täyte tuntuu liian paksulta)
- 1/2 tl suolaa, mustapippuria
- kourallinen tuoretta timjamia
Täytteen ainekset sekoitetaan keskenään. Omalla kohdallani täytteen valmistusta mutkisti hieman se, että pippurimylly juoksenteli takapihalla yhden ippo-Eemelin matkassa. Sitten kokoamaan: piirakkapohjan päälle ensi kerros itkeskelystä kuivattuja kesäkurpitsaslaisseja, sitten täyte ja pintaan jälleen kerros kesäkurpitsaa. Koristeeksi pintaan vielä:
- kourallinen pinjansiemeniä
- ronskisti rouhittua mustapippuria
- loraus kylmäpuristettua rypsiöljyä
- muutamia tippoja vaalea balsamicoa.
Uuniin 200 asteeseen, kunnes pinta on kauniin värinen. Kiertoilmalla taisi mennä vähän reilut 20 minuuttia. Alkuperäislähteenä käytin tätä ohjetta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti