perjantai 23. heinäkuuta 2010

Pasta primavera

Italialaistyyppinen kevätpasta, pasta primavera, on raaka-aineidensa suhteen ajankohtainen Suomessa juuri nyt. Tähän pastaanhan voi laittaa mitä tahansa haluamiaan vihanneksia, yleensä vihreitä, ja näin satokauden alettua kasvimaalla kasvaa monia varteenotettavia vaihtoehtoja. Lueskelin muutamia italialaisia ohjeita, mutta parsaa ja villiartisokkaa ei puutarhastani löydy. Päädyin tällaisiin raaka-aineisiin:
  • 2 dl tuoreita herneitä riivittynä
  • kasa tuoretta pinaattia
  • puolikas pienehkö kesäkurpitsa
  • sipulin vartta
  • persiljaa
  • minttua
  • 2 dl ruokakermaa
  • öljyä, voita
  • suolaa, pippuria

Herneet riivitään paloista, pinaatti huuhdellaan ja hakataan hienoksi. Kesäkurpitsa leikataan pieniksi kuutioiksi. Pannussa kuumennetaan loraus hyvää rypsiöljyä ja reilu nokare voita. Kasviksia freesataan hetkinen. Sekaa lisätään kerma, hienonnetut yrtit, suola ja pippuri. Kastike sekoitetaan keitetyn pastan joukkoon ja tarjoillaan runsaan parmesaanin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti