keskiviikko 28. heinäkuuta 2010

Caesarsalaatti punaisesta basilikasta

Kesähelteillä ei jaksa kovin raskaita ruokia. Tällaista salaattia tuli väännettyä kasvimaan antimista:
  • roomansalaattia
  • rucolaa
  • punaista basilikaa
  • parmesaania tai grana padanoa lastuina
  • ruiskrutonkeja
  • kapriksia

Majoneesia ei kaapistani löytynyt, koska olin periaatteessa päättänyt, että kun niitä omia kananmunia tulee, rupean tekemään sitä itse. Vaan en jaksanut. Joten kastikkeesta tuli tällä kertaa jogurttipohjainen:

  • 5 anjovisfilettä + loraus lientä
  • 2 tl dijonsinappia
  • loraus worcestershire-kastiketta
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 dl grana padanoa raasteena
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1-2 dl jogurttia

Sekoita keskenään ensi muut aineet ranskankermaa ja jogurttia lukuun ottamatta. Anjovisfileetkin saa aika hyvin muhjuksi ilman sauvasekoitinta. Lisää ranskankerma ja jogurtti. Jos kastike on hirveän paksu, sitä voi ohentaa maidolla. Sekoita kastike silputun roomansalaatin ja rucolan joukkoon. Lisää loput "somisteet" päälle ja syö.

Kapriksia täytyy kehua. Eemelin mummo toi ne keväällä Sisilian-reissulta, ja ovat sellaisia tosi pulleita tapauksia. Ja roomansalaatti on aivan loistavaa. Se on avomaalla kasvattamistani salaateista "iskunkestävin", sopii juuri tällaisiin möhnäkastikkeisiin. Jämäkät lehdet ja uskomattoman paksu lehtiruoti. Säilyy jääkaapissa hyvin uitettuna ja lingottuna valehtelematta vaikka viikon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti