Laitoin takapihan antimia uuniin paistumaan. Samalle pellille tuli sekä punajuuria, pottuja että pieni satsi kyssäkaalia. Punajuurien joukkoon laitoin:
- nipun timjamia saksittuna
- reilun lorauksen punaviinietikkaa
- ehkä 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
- lorauksen juoksevaa hunajaa
- 1/2 tl suolaa
Perunat taas saivat öljyttyyn pintaansa seoksen, jossa oli
- 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1/2 tl suolaa
- muutama oksa rosmariinia hienonnettuna
- 1/2 dl korppujauhoja
Kyssäkaalit saivat hiukan tätä samaa seosta. Juurekset viihtyivät uunissa ehkä 40 minuuttia 200 asteessa. Taidan olla enemmän raa'an kyssäkaalin ystävä, kypsennettäessä maku muuttuu aika lanttumaiseksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti