keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Uunijuureksia

Laitoin takapihan antimia uuniin paistumaan. Samalle pellille tuli sekä punajuuria, pottuja että pieni satsi kyssäkaalia. Punajuurien joukkoon laitoin:
  • nipun timjamia saksittuna
  • reilun lorauksen punaviinietikkaa
  • ehkä 1/2 dl kylmäpuristettua rypsiöljyä
  • lorauksen juoksevaa hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
Perunat taas saivat öljyttyyn pintaansa seoksen, jossa oli
  • 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1/2 tl suolaa
  • muutama oksa rosmariinia hienonnettuna
  • 1/2 dl korppujauhoja
Kyssäkaalit saivat hiukan tätä samaa seosta. Juurekset viihtyivät uunissa ehkä 40 minuuttia 200 asteessa. Taidan olla enemmän raa'an kyssäkaalin ystävä, kypsennettäessä maku muuttuu aika lanttumaiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti