- kaikki loput lamopinaatit kasvimaalta, hienoksi hakattuna n. 4-5 dl
- nippu mangoldin lehtiä hienonnettuna, myös varret
- 2 reilua sipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- rypsiöljyä
- 2 tl garam masalaa
- 3 tl jeeraa
- pätkä tuoretta, raastettua inkivääriä
- 3 dl ruokakermaa
- 250 g leipäjuustoa kuutioituna
- 1 tl suolaa
tiistai 21. syyskuuta 2010
Palak paneer takapihan vihreistä
Mieli on tehnyt jo pidempään intialaista. Viimeksi kun satuin Helsinkiin, oli lähin Namaskaar kiinni (eikä pidemmälle jaksanut kävellä) ja Lahdestakin samaisen ketjun ravintola ehdittiin sulkea ennen kuin kävin edes testaamassa. Yksi intialaisista suosikeistani on palak paneer, eli paneer-juustoa pinaattikastikkeessa. Paneer muistuttaa melko pitkälti hämäläistä kotijuustoa eli se valmistetaan kuumasta maidosta, johon lisätään happoa, esimerkiksi sitruunamehua, etikkaa tai jogurttia - hämäläisittäin taas piimää. Mummun kotijuustoa ei ole ollut saatavilla vähään aikaan, joten innostuin ideasta käyttää leipäjuustoa tähän tarkoitukseen. Kastikkeeseen tuli:
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti