lauantai 25. syyskuuta 2010

Chorizotortillaa

Kanaset kaakattavat vielä kanalassa. Nyt kyllä yöt ovat käymässä viilenemään, että kai niiltäkin pitäisi kohta laittaa kaulat katki, kesäkanoiksihan ne otettiin. Sitten onkin luvassa kanapataa tai "kukkoa" viinissä, yksi Hans Välimäen ohje on jo katsottuna. Kanapataa odotellessa munaruokia on riittänyt, 4-5 munaa tulee yhä päivittäin. Tähän tortillaan tuli:
  • 5 munaa
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
  • 2-3 puolikypsäksi keitettyä perunaa, paloittele viipaleiksi
  • 1 reilu sipuli, hienonna
  • nippu persiljaa
  • päälle: chorizoa ja kapriksia
Sekoita munien rakenne rikki ja sekoita suola joukkoon. Kuullota sipulia rypsiöljyssä ja lisää loppuvaiheessa joukkoon perunaviipaleet ja persilja. Kaana munaseos pannuun ja liikuttele massaa jonkin aikaa. Jätä munakas hyytymään miedolle lämmölle. Kun koko komeus on kohmettunut, kippaa tortilla lautasen avulla ympäri ja paista vielä hetki toiselta puolelta. Käytän itse tähän pikkuista, hyvin pinnoitettua paistinpannua. Leikkaa hieman jäähtynyt munakas paloiksi ja pujottele hammastikkuihin sopivia lisäkkeitä, oliivit ja kirsikkatomaatitkin käyvät hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti