perjantai 10. syyskuuta 2010

Borssikeitto

Takapihan punajuuret ovat kasvaneet mukavasti. Lindströmin pihvien lisäksi niitä on syöty uunissa paahdettuina, etikkasäilötyn punajuuren maulle en oikein lämpene. Ajattelin ensin tehdä punajuuresta tällä kertaa sosekeiton, mutta päädyin sittenkin tähän ruokaisampaan venäläisvivahteiseen soppaan. Keittoon tuli:
  • 5 punajuurta
  • 3 reilua porkkanaa
  • pala palsternakkaa
  • nippu sellerinvarsia ja lehtiä, itse kasvatettuja; ohuita, mutta aromikkaita
  • reilu litra vettä
  • 1 kasvisliemikuutio, luomu
  • 2-3 tl yrttisuolaa, sis. mm. lipstikkaa
  • 1/2 dl punaviinietikkaa
  • 3-4 valkosipulin kynttä
  • 5 laakerinlehteä
  • 1 rkl intiaanisokeria
  • muutama siivu paistettua pekonia, paloittele
  • pätkä chorizoa siivuina
Kaikki ainekset kattilaan ja keitellään, kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä, noin puolisen tuntia. Tarjoa smetanan ja silputun persiljan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti