perjantai 17. syyskuuta 2010

Omppu-puolukkapiirakka

Ajattelin tehdä vielä yhden omppupiirakan, aika monta niitä onkin jo paisteltu. Täytteeseen laitoin purkillisen mascarponea, josta saa ah niin pehmeän maun aikaiseksi. Vähän pyöreää piirakkavuokaa suurempaan pohjaan (Teeman suorakaiteen mallinen vuoka) tulee:
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1,5 dl intiaanisokeria
  • 100 g sulatettua voita
  • 2 pientä kananmunaa (tai yksi iso)
  • 50 g mascarponea
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää loput. Sekoita tasaiseksi ja levitä öljyttyyn vuokaan. Täytteeseen sitten:
  • 200 g mascarponea
  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 muna
  • 2 dl puolukoita
  • 4-5 pientä omenaa kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 dl valkoista sokeria
  • vaniljasokeria maun mukaan
Sekoita ensin mascarpone jogurtin joukkoon, jotta sen saa rakenteeltaan tasaiseksi. Lisää loput aineet ja kaada pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti