torstai 9. syyskuuta 2010

Omppu-spelttikeksit

Kuivailen syksyistä omenasatoa viipaleina. Niitä on naposteltu sellaisenaan ja silputtu myslin sekaan. Uusin kuivatun ompun käyttökohde ovat keksit tai amerikkalaisemmin cookiet, jotka tein tällä kertaa höyryttämättömistä spelttihiutaleista. Taikinaan tarvitaan:
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl intiaanisokeria
  • 1 muna
  • 2 dl kuivattua omenaa palasina
  • 100 g tummaa suklaata, itse käyttämäni taisi olla 70% kaakaosta
  • 2 dl grahamjauhoja
  • 2 dl höyryttämättömiä spelttihiutaleita
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus suolaa
Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna ja vatkaa hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Muotoile taikina tangoksi (voi laittaa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään) ja leikkaa viipaleiksi. Levitä keksit pellille ja paista 175 asteessa vajaan vartin verran. Ja kerralla voi tehdä isommankin taikinan, keksit säilyvät hyvin purkissa huoneenlämmössä, elleivät sitten tule syödyiksi.

Spelttihiutaleita myydään ainakin Kotipiirissä ja Heilassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti