tiistai 28. syyskuuta 2010

Jätskinteossa

Viimeaikainen hittituotteeni, kotijäätelö, on saanut niin hyvän vastaanoton, että valmistin uuden erän. Ohjetta en mennyt muuttamaan, tällä kertaa vain kaavin kahden vaniljatangon siemenet mukaan seokseen. Kuvassa kermavaahto ja keltuais-sokerivaahto yhdistettyinä, valmiina pakastukseen. Ja vaniljasokeriakin piti valmistaa uusi erä, edellinen oli lopussa, ja kaapin pohjalle unohtuneeseen kitkerän esanssiseen vanilliinisokeriin en pysty aidon tavaran jälkeen koskemaan tikullakaan.
Pakastuksen jälkeen jäde näyttää tältä. Kyljessä on mokkapalaa, jonka valmistin tämän vanhan ohjeen pohjalta. Nyt vaan oli oikea, 100-prosenttinen kaakaojauhe päässyt loppumaan, mutta paikattiin tilanne käyttämällä rouhittua tummaa suklaata ja sitä sellaista "valmiskaakaojauhetta", 20% kaakaota. Sitä saikin mättää monta lusikallista.

Koristuksena toimii minttu, jota nappasin reilun puskan Irja-tädin pihan laidalta Kalliomäestä. Kyseessä on ehkä piparminttu, ei se ainakaan ihan samaa lajia ole, jota olen itse kesällä ruukuissa kasvattanut. Hennon liilat kukkaset ja aavistuksen miedompi maku kuin noissa kaupoissa myytävissä mintuissa. Sitä on tullut juotua iltateenä: kourallinen lehtiä ja teelusikallinen hienoa sokeria mortteliin. Hierotaan maut irti, laitetaan suljettavan teesiivilän sisään ja kaadetaan kuumaa vettä päälle. Hunajaa voi hieman lisätä, jos pitää makeasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti