keskiviikko 30. joulukuuta 2009

Suklaaleivokset

Tämä on vanha opiskeluaikainen suklaaneliöiden ohje, jonka tein vain tällä kertaa silikonisiin muffinsivuokiin. Taikinaan tuli:
  • 2 munaa
  • 1 dl intiaanisokeria
  • 1 dl valkoista sokeria (munat ja sokerit vatkataan vaahdoksi)
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 4 rkl tummaa kaakaojauhetta (kuivat aineet yhteen)
  • 100 g voita sulatettuna
  • 1 dl maitoa (kuivat ja märät aineet taikinaan, sekoitus)
Paistetaan muffinsivuoissa 200 asteessa noin 20 minuuttia. Itse sain tästä 12 leivosta. Päälle tehdään kuorrute:
  • 1 dl tomusokeria
  • 1 dl intiaanisokeria
  • 0,5 dl vahvaa kahvia
  • 30 g voita
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
Kuorrutuksen aineet sulatetaan kattilassa ja keitellään hetki kokoon. Kuorrute kaadetaan hieman jäähtyneiden leivosten päälle ja annetaan imeytyä hetki ennen vuoista irrottamista. Tarjoillaan vaniljajäätelön kanssa.

Olen ruvennut viime aikoina syynäämään tummien suklaiden tuoteselosteita. Harva marketin hyllyltä löytyvä tumma suklaa sisältää 50 prosenttia kaakaota. Yllättävän monesta löytyy kaakaovoin lisäksi muita kasvisrasvoja, jotka eivät siis sula optimaalisesti suulämpötilassa kuten kaakaovoi. Moneen on lisätty suolaa ja keinotekoista vanilliinia, jota vaniljapuritaanina sulatan heikosti... Että investointi kyljessä lukevaan isoon kaakaoprosenttiin voi hyvin maksaa itsensä maussa ja terveellisyydessä takaisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti