Tämä pastaohje syntyi Madridin-kesänä yhtenä iltana, kun jääkaapissa ei ollut kuin pätkä chorizoa. Lisäksi kaapista on hyvä löytyä pastaa ja säilyketomaattia.
- pätkä choricoa, pieniksi paloiksi (sellaisesta U-mallisesta lenkistä laitan puolet)
- 2 sipulia, hienonna
- 2 valkosipulin kynttä, hienonna
- 1 mieto chili, poista siemenet, hienonna (tai peperoncinoa eli samaa asiaa kuivattuna)
Näitä freesaillaan pannulla. Chorizon rasva riittää, ei kannata lisätä öljyä. Sekaan kaadetaan:
- 1 prk tomaattimurskaa
- 2 dl paseerattua tomaattia
- reilu 1 rkl intiaanisokeria (tässä kohtaa on lupa kuvitella, että oikeasti käyttää makeita, auringon kypsyttämiä tomaatteja...)
- 1 rkl kuivattua timjamia (tuoretimjamini kuivahti ikkunalle, niin sekaan meni koko pensas riivittynä)
- 1 tl hienoa merisuolaa
- mustapippuria
Kastiketta haudutellaan, kunnes pasta on kypsää. Kastike pastan joukkoon ja paljon juustoa päälle. Tähän nyt varmaan pitäisi Espanja-fiilistelyn vuoksi laittaa jotain hyvää, pitkään kypsytettyä juustoa Iberian niemimaalta, mutta meidän jääkaapin vakiovaruste sattuu olemaan grana padano.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti