torstai 17. joulukuuta 2009

Lähimakkaroita

Haettiin Merosen suoramyynnistä makkaroita. Lammasbratvurstia, Willin lenkkiä eli villisikagrillimakkaraa ja pitkä salamipötkö. Mahtavia tuotteita, saisivat olla laajemminkin jakelussa päivittäistavarakaupoissa. Toki maaseutumatkailu reilun 10 km päähän on myös aina silloin tällöin paikallaan. Saahan sieltä myös nastolalaisia lähimunia, H. Joonan neitsytrypsiöljyä Imatralta ja hollolalaista Valosen tilan juoksevaa lähihunajaa. Tämä jälkimmäinen on gourmet-löytö, jos laskee mukaan ne hyllykilometrit, jotka olen marketeissa juossut kotimaisen juoksevan hunajan perässä... Ja lopputulos on usein ollut purkki, jonka kyljessä lukee "sisältää hunajaa EY:stä ja EY-maiden ulkopuolelta". Haloo!

Makkaroiden kanssa maistui perunasalaatti, johon laitoin:
  • perunoita puolikypsäksi keitettynä, kuutioituna
  • nippu kevätsipulia (saa talvellakin kotimaista!)
  • purkki kapriksia
  • 2 rkl täysjyvädijonia
  • 1/2 dl neitsytrypsiöljyä
  • hiukan juoksevaa hunajaa
  • ripaus suolaa
  • sitruunamehua
  • 1/2 kapristen lientä
Omat Matilda-merkkiset perunat ovat tähän aikaan vuodesta niin jauhoisia, että kastiketta kannattaa varata reilusti. Ja sitä sopii jatkaa kapristen liemellä, jos tuntuu jäävän kuivakkaaksi. Pinnalle voi rouhaista mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti