- 2 dl karpaloita
- reilu 1 dl hunajaa (orimattilalaista, Meriläisen tuottamaa)
- 50 g sinappijauhetta (Colman's, sanovat englantilaista tulisemmaksi kuin esim. Turun sinapin, vaikkei lähiruokaideologiaan sovikaan)
- 50 g sinapin siemeniä
- 1 tl hienoa merisuolaa
- loraus brandyä tai konjakkia
- 1 dl neitsytrypsiöljyä
Tästä ohjeesta tuli 3 pikku(piltti)purkillista ja yksi vähän isompi. Säilyy hyvin jääkaapissa ja sopii myös kalan ja lintujen kanssa. Joulun maalaiskalkkunaa odotellessa...
Tuo maalais-käsite on muuten jännittävä ruoan yhteydessä. Kaupassahan myydään maalaismuniakin. Harvoin kai ne kanat kaupungissa kasvavat. Ja Turun sinapilla on myynnissä maalaissinappi, joka tarkoittaa, että seassa on kokonaisia sinapinsiemeniä. Kai se maalaisuus sitten on sellaista karkeampaa tavaraa... Kokojyvädijon taas on brändätty "à l'ancienne" eli vanhanajan tavaraa. No, vanhaa tai maalaista, sinappia tästä tuli kuitenkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti