tiistai 1. joulukuuta 2009

Perinteinen piimäkakku

Täytyy myöntää, etten ole koskaan aiemmin tehnyt oma-aloitteisesti piimäkakkua. Ja piimäkakku siitä ei sanan varsinaisessa merkityksessä tullutkaan, sillä tein sen jogurtista, meillä kun on ani harvoin piimää jääkaapissa... Eli varioin tässä Anni-mummon reseptikirjaani raapustamaa ohjetta. Taikinaan tuli:
  • 2 dl turkkilaista jogurttia + 1 dl maitoa (sekoitetaan)
  • 1 muna
  • 1 dl siirappia (koska siirappi loppui, voisi olla myös 2 dl siirappia + 2 dl sokeria)
  • 3 dl intiaanisokeria
  • 2 dl rypsiöljyä (tai 200g voita, öljy terveysversio...)
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl soodaa (sekoita vehnäjauhoihin)
  • 3 dl rusinoita
  • pala raastettua tuoretta inkivääriä
  • 1 tl jauhettua neilikkaa
  • 2 tl kanelia
  • ripaus hienoa merisuolaa
  • (raastettua appelsiinin kuorta)
Kaikki ainekset vain sekaisin ja kaadetaan voideltuun kakkuvuokaan. Raastettu appelsiininkuori oli mielessäni, mutta tajusin unohtaneeni sen, kun kakku meni uuniin. Itse paiston miedossa leivinuunissa noin tunnin verran. Saman asian ajanee 175-asteinen uuni noin 45 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti