Yllä oleva ei ehkä näytä lihapullataikinalta. Vielä. Alkoi tehdä mieli jotain ei-jouluista. Lihapullataikinaan laitoin:
- 4 kevätsipulia hakkeluksena
- 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 1 miedon chilipalon
- reilun kourallisen tuoretta sitruunatimjamia
- 1 munan
- 700 g nauta-sikajauhelihaa
- hiukan perunamuusijauhetta (tai raastettu pieni peruna)
- 1,5 tl hienoa merisuolaa
- mustapippuria
Leivotaan pulliksi ja paistetaan 200 asteessa vajaa vartti. Sitten tomaattikastike:
- 1 sipuli hakkeena (freesaa)
- 500g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
- loraus punaista balsamicoa
- 1 rkl intiaanisokeria
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
Kastiketta haudutellaan pullien kypsymisen ajan. Kypsät lihapullat kaadetaan tomaattikastikkeen joukkoon. Tarjoillaan patatas bravas -tyylisten perunoitten kanssa, jotka oikaistuna variaationa olivat meillä lohkoperunoita valkosipulimajoneesin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti