lauantai 19. joulukuuta 2009

Albóndigas eli espanjalaistyyliset lihapullat

Yllä oleva ei ehkä näytä lihapullataikinalta. Vielä. Alkoi tehdä mieli jotain ei-jouluista. Lihapullataikinaan laitoin:
  • 4 kevätsipulia hakkeluksena
  • 3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 1 miedon chilipalon
  • reilun kourallisen tuoretta sitruunatimjamia
  • 1 munan
  • 700 g nauta-sikajauhelihaa
  • hiukan perunamuusijauhetta (tai raastettu pieni peruna)
  • 1,5 tl hienoa merisuolaa
  • mustapippuria
Leivotaan pulliksi ja paistetaan 200 asteessa vajaa vartti. Sitten tomaattikastike:
  • 1 sipuli hakkeena (freesaa)
  • 500g tomaattimurskaa tai paseerattua tomaattia
  • loraus punaista balsamicoa
  • 1 rkl intiaanisokeria
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria
Kastiketta haudutellaan pullien kypsymisen ajan. Kypsät lihapullat kaadetaan tomaattikastikkeen joukkoon. Tarjoillaan patatas bravas -tyylisten perunoitten kanssa, jotka oikaistuna variaationa olivat meillä lohkoperunoita valkosipulimajoneesin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti