maanantai 21. joulukuuta 2009

Riisisuklaakaramelleja

Joulutuliaisiksi tehtailin riisisuklaata valkosuklaasta ja tummasta suklaasta. Vaaleisiin tuli:
  • reilu levy valkosuklaata
  • pistaasimanteleita rouhittuna
  • riisimuroja
Suklaa paloitellaan ja sulatetaan varovasti mikrossa sulatuslämmöllä, välillä sekoittaen. Joukkoon sekoitetaan pistaasirouhe. Puolikkaita pähkinöitä voi säästää päälle koristeeksi. Lopuksi vielä riisimurot, itse holautin vapaalla kädellä, olisiko mennyt jotain 3 dl ja puolen litran väliltä. Suklaamassa jäähtyy nopeasti, kun murot tulevat joukkoon, joten sitten vaan nopsakkaasti karamellivuokiin. Tummiin laitoin puolestaan:
  • reilun levyn tummaa suklaata
  • 2 dl kuivattuja karpaloita, hienonnettuna
  • 1/3 dl konjakkia
  • riisimuroja
Kuivatut karpalot kannattaa laittaa jo hyvissä ajoin konjakkiin tai brandyyn likoamaan. Tumma suklaa paloitellaan ja sulatetaan varovasti mikrossa. Joukkoon sekoitetaan karpalot ja riisimurot. Annostellaan karamellivuokiin. Jäähtyneiden suklaakaramellien päälle ripotellaan tomusokeria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti