Punajuurisosekeittoa olen tehnyt vaihtelevista raaka-aineista aikaisemminkin. Tämän version löysin Aura-keittokirjasta, tosin jääkaapissa ei juuri nyt ollut auraa, ja se tuli korvattua mascarponella. Soppaan tuli:
- 1/2 kg punajuuria, kuorittuna ja lohkottuna
- 5 pikkuista perunaa
- 1 jättimäinen punasipuli
- 4 valkosipulin kynttä
- paljon kuivattua timjamia
- loraus balsamicoa (säilyttää kuulemma punajuuren värin)
- yrttisuolaa (jossa pääraaka-aine lipstikka)
- 1 kasvisliemikuutio (jossa ei arominvahventeita)
- 1 l vettä
- 1 dl portviiniä
- 250 g mascarponea
- tuoretta sitruunatimjamia päälle
- (tarkista suola, itse lisäsin 1,5 tl hienoa merisuolaa)
Yrttisuolaa soppaan kaataessa tuli ikävä kesäistä lipstikkaa (alakuvassa). Sitä kasvaa Eemelin Helka-isoisotädin villiintyneessä puutarhassa metrin korkuisena puskana. Olisi pitänyt kuivata sitä talven varalle ja siirtää oma pensas yrttipenkkiin. Noh, ensi kesänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti