torstai 17. joulukuuta 2009

Vaniljasokeria


Joulu kolkuttaa jo sen verran lähellä, että voi alkaa paljastamaan mahdollisia joulutuliaisia. Vaniljasokeria valmistui vuoden vaihteen sesonkiin rajoitettu erä. Valmistukseen käytin:
  • tahitilaisia luomuvaniljatankoja, 40 kpl
  • tavallista suomalaista sokeria, noin 2 kg
Vaniljatangot halkaistaan ja niistä kaavitaan siemenet. Siemenet voi sekoittaa sellaisenaan pölysokerin joukkoon. Jos haluaa hyödyntää myös itse tankoja, voi ne leikata pienemmiksi paloiksi ja pyörittää sauvasekoittimen kuiva-ainemyllyssä samalla kun hienontaa tavallista kidesokeria pölysokeriksi. Tuoretavarana tangot eivät kuitenkaan kovin hienoksi mene, joten lopputulos on syytä siivilöidä. Jäljelle jääneet tangon palat voi purkittaa omaksi karkeammaksi seokseksi, jota voi käyttää jälkiruokiin, jossa pienet kosmeettiset haitat eivät häiritse. Siemenistä tyhjennetyn tangon voi myös laitaa vaniljasokeripurkkiin, jossa se antaa sokeriin makua.

Purkit tulivat Eemelin tyhjentämistä pilttipurkeista. Kansien värjäykseen käytin isännän traktorintuunaus-spraymaalia. Värivaihtoehtoina oliva Claasin vihreä, Valtran punainen, vanhan Valmetin sininen ja runko-osiin ruiskutettava mattamusta, joka pääsi purkkien kanteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti