Naistenpäivänä kuuluu syödä kakkua, hyvällä omalla tunnolla. Viimeksi kun leivoin porkkanakakkua, siitä taisi tulla vähän terveysversio, rypsiöljyä ja sitä rataa. Nykyisin kun ilmapiiri on muutenkin sallivampi voin suhteen, kannattaa kakkuun upottaa kunnon kimpale aitoa, lisäaineetonta luonnontuotetta. Pohjaan tulee:- 4 reilunkokoista porkkanaa, raasta hienoksi
- 200 g voita, sulata ja jäähdytä
- 4 munaa
- 1,5 dl valkoista sokeria
- 1 dl raakaruokosokeria (inkkaria)
- 2 dl grahamjauhoja
- 3 dl valkeita vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl aitoa vaniljasokeria
- 2 tl kanelia
- 1 prk mascarponea
- 125 g voita
- 2,5 dl tomusokeria
- 1 sitruunan kuori
- 1/2 sitruunan mehu
- ripaus suolaa
- (koristeluun: pähkinärouhetta ja auringonkukan versoja)
Muukin tuore- tai sulatejuusto kävisi täytteeseen. Yritän päästä irti mascarpone-fiksaatiostani (sitä jostain syystä on aina jääkaapissa), ja valita joskus kotimaisia tuorejuustoja. Ainakin suolaisiin ruokiin Koskenlaskijan voimakas on hyvää. Vielä sellaista mietoa, lisäaineetonta, kotimaista ja tosi kermaista tuorejuustoa odotellessa...
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti