perjantai 30. lokakuuta 2009

Porkkanakakkua

Saatiin Marjatta-tädin kasvattamia muhkeita porkkanoita. Niistä tehtiin iso määrä porkkanalaatikkoa ja sosetta Empulle. Mutta pitihän kakkuakin saada. Pohjaa tuli:
  • 4 kananmunaa
  • 2,5 dl sokeria (vatkaa munien kanssa vaahdoksi)
  • 3 dl jauhoja
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • omatekoista vaniljasokeria
  • ripaus suolaa ja kanelia (kuivat aineet yhteen, taikinaan)
  • 3-4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
  • 1,5 dl neitsytrypsiöljyä (loput aineet taikinaan)
Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista hieman alle 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja valmista täyte:

  • 300g Philadelphia-juustoa (tai muuta tuorejuustoa)
  • 1 dl tomusokeria
  • 1/2 dl sitruunamehua
Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä. Ja päälle vielä suklaakoristeita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti