Saatiin Marjatta-tädin kasvattamia muhkeita porkkanoita. Niistä tehtiin iso määrä porkkanalaatikkoa ja sosetta Empulle. Mutta pitihän kakkuakin saada. Pohjaa tuli:
- 4 kananmunaa
- 2,5 dl sokeria (vatkaa munien kanssa vaahdoksi)
- 3 dl jauhoja
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 tl leivinjauhetta
- omatekoista vaniljasokeria
- ripaus suolaa ja kanelia (kuivat aineet yhteen, taikinaan)
- 3-4 dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 1,5 dl neitsytrypsiöljyä (loput aineet taikinaan)
Kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista hieman alle 200 asteessa noin 45 minuuttia. Anna jäähtyä ja valmista täyte:
- 300g Philadelphia-juustoa (tai muuta tuorejuustoa)
- 1 dl tomusokeria
- 1/2 dl sitruunamehua
Sekoita täytteen aineet keskenään. Levitä jäähtyneen kakun päälle kuumassa vedessä lämmitetyllä veitsellä. Ja päälle vielä suklaakoristeita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti