tiistai 13. lokakuuta 2009

Rouheat aurasilakat

Yleensä pidän kalan ja juuston yhdistämistä vähintäänkin epäilyttävänä puuhana. Tässä kuitenkin viljelen sitä itse. jääkappiin meni marinoitumaan:
  • 400 g silakkafileitä
  • 1/2 dl kermaa ja
  • pari rkl sinappia (dijon oli loppu, nyt meni Ålands senapin wasabisinappia)
Viipyivät jääkaapissa noin tunnin. Levittelin lautaselle rouheaa ruisjauhoa, meidän kaapissa oli Valkeajärven tilan riihiruis-puurojauhoa. Sekaan olisi voinut rouhia suolaa ja pippuria, vaikka itse suolasinkin silakat vasta pannulla. Fileet ruisjauhon päälle nahkapuoli alaspäin, auraa väliin ja toinen file päälle. Käännös eli rouhetta molemmille puolille ja pannuun voissa paistumaan. Muussin ja kermaviilin kanssa syötiin, ja rouhealta maistui.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti